Joop Zoetemelk Classic - 17e editie

Routes en afstanden

De routes zijn elk jaar ongeveer gelijk, met hier en daar kleine afwijkingen bij onverwachte of aangekondigde wegwerkzaamheden. De routes zijn allemaal uitgepijld en worden 's morgens voorafgaand aan de tocht nog gecontroleerd door vrijwilligers.

Er zijn gps bestanden van de routes beschikbaar in het gpx formaat. Let wel: het kan voorkomen dat er op het laatste moment wijzigingen moeten worden doorgevoerd, bijvoorbeeld ivm onaangekondigde wegwerkzaamheden. Dit zal op deze pagina kenbaar worden gemaakt.


Download routekaart

De klassieker: 150 km

Heb jij de winter rustig door getraind, in het veld, op de weg of op de mountainbike? En ben je niet bang voor een beetje wind en misschien een buitje onderweg? Of ben je misschien alweer volop in training om te gaan koersen dit jaar? Dan is de 150 km er voor jou.

Download hier de 150km 2024 gps route (klik met de rechter muisknop en selecteer opslaan).
Laatste update 9 maart 2024.

De uitdaging: 100 km

Bij de Joop Zoetemelk Classic is ook een 100 km route ook voor toerliefhebbers opgenomen. Ben je een beetje goed de winter doorgekomen? En ga je vroeg in het seizoen een flinke uitdaging niet uit de weg? Of voel je het weer kriebelen omdat het weer lente is en wil je het seizoen beginnen met een pittige klassieker?

Download hier de 100km 2024 gps route (klik met de rechter muisknop en selecteer opslaan)
Laatste update 9 maart 2024.

De middenafstand: 75 km

Wil jij aan het begin van het seizoen je fietsconditie weer op peil brengen? Wil je weer wat kilometers maken om helemaal fit te worden? Of ben jij actief in een andere sport en wil je wel eens je conditie testen op de fiets? Dan is de 75 km er voor jou.

Download hier de 75km 2024 gps route (klik met de rechter muisknop en selecteer opslaan)
Laatste update 9 maart 2024.

De beginafstand: 50 km

Wil jij de aangekomen pondjes toch weer wegfietsen? Of wil je je fietsconditie verbeteren om straks weer lekker te gaan fietsen naar je werk en in de vakantie? Of ben jij misschien wel jeugdlid van een wielerclub en wil je een duurtraining doen bij een echte voorjaarsklassieker? Dan is de 50 km er voor jou.

Download hier de 50km 2024 gps route (klik met de rechter muisknop en selecteer opslaan)
Laatste update 9 maart 2024.

De gps routes zijn ook als zip-bestand beschikbaar.